maanantai 25. huhtikuuta 2011

Puoliväli

Viime viikolla taittui vaihtoaika alkupuoliskosta jälkipuoliskoon. Itse asiassa tänään on tasan kaksi kuukautta Taiwania jäljellä. Aika menee ihan mieletöntä vauhtia ja välillä tuntuu, että sitä on liian vähän. Kaksi vikaa kuukautta tulevat menemään siivillä, koska tekemistä on paljon. Toukokuussa on Singapore-Kuala Lumpur-Thaimaa-keikka, sen jälkeen eräs Juho tulee vierailulle, sitten pari päivää Hong Kongissa ja sen jälkeen toimin turistioppaana eräälle Äidille. On kyllä hyvä, että tulee nuo turistit tänne, muuten jäisi meikämandoliiniltakin monta must see -paikkaa näkemättä. Sitten onkin enää viikko jäljellä ennen kotiinpaluuta.

Olin viikonlopun Tian luona Kaohsiungissa. Oli hassua tavata joku kotipuolesta, koska Suomi ja arkielämä siellä tuntuu tosi kaukaiselta. Viikonlopun jäljiltä muistuu taas paljon selkeämmin mieleen, minkälaista kotona on. Tässä asioita, joita Suomesta ikävöin:
  • Ruisleipä - täällä saa pelkkää pullahöttöä, kerran löysin ruisleipää Carrefourista (ranskalainen Prisma), mutta se on bussimatkan takana, eikä se ruisleipä ollut sellaista kunnon ruisleipää. 
  • Hiljaisuus - Taipeissa on aina hälinää, ai-na. Nukun melkein joka yö korvatulpat korvissa, koska tieltä (ja käytävästä) kuuluu lähes jatkuvasti ääniä. En edes muistanut sellaista asiaa kuin hiljaisuus, mutta nyt kun sen taas muistin, niin nyt sitä vähän kaipaan.
  • Laku ja salmiakki. Näitä ei kai tarvitse selittää.
No, siinä ne suunnilleen onkin, joten ei kai täällä pöllömmin mene.

Kaohsiung oli kiva paikka, vaikkakin aika paljon pienempi kuin Taipei. Tia on vuokrannut skootterin, joten huristelimme sillä paikasta toiseen. Se oli niin kätevää, että nyt tekee vähän mieli hankkia skootteri käyttööni täällä Taipeissa. En tosin tiedä, uskaltaisinko ikipäivänä ajaa täällä. Skootteriajelun lisäksi lojuimme enimmäkseen rannalla - tenttikirjat oli tietysti mukana, mutta ne olivat lähinnä rekvisiittaa. Taipeihin oli taas kiva tulla, tämä alkaa jo tuntua kotikaupungilta.

Luke, wo shi nide baba -kilpailun voittaja on selvinnyt. Palkinnoksi luvattu yllätyspaketti on lähtenyt matkaan. Nähtäväksi jää, onko sisältö voittajan mielestä najs vai bajs.

Ai niin, Blogger kerää tilastoja siitä, millä hakusanoilla ihmiset ovat löytäneet blogini. No, viime viikolla joku onneton sielu oli päätynyt blogini pariin haulla "taipeet haisee". Valitettavasti blogini ei neuvo, miten päästä eroon haisevista taipeista, mutta sanottakoon muutama sananen Taipein odööreistä. Tottahan se on, Taipeissa toisinaan tuoksahtaa, mutta ei täällä sentään jatkuvasti huono ilma ole. Usein ilmassa on makea tuoksu, sellainen donitsintuoksu, koska niin moneen asiaan täällä laitetaan sokeria ja paljon. Inhonväristyksiä puolestaan aiheuttaa stinky tofu ja välillä joku satunnainen viemäri, mutta iltaisin usein tuoksuu Suomen kesältä, se sentään on aika kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti