tiistai 10. toukokuuta 2011

Suomi vs. Taiwan


En tiedä oletteko huomanneet, mutta pidän Taiwanista aika paljon. Nyt aikaa on enää seitsemän viikkoa jäljellä, joten pieni vertailu Suomen ja Taiwanin välillä lienee paikallaan.

Ruoka
Ruisleivän lisäksi en ole vielä ruvennut kaipaamaan suomalaista perusruokaa, vaan paikalliset pöperöt uppoaa yhä. Ruoan hinnassa ja perussapuskan herkullisuudessa Taiwan pesee Suomen mennen tullen, siksi yksi piste Taiwanille. MUTTA, Suomessa ei kaikkeen lisätä kilokaupalla sokeria, vihannekset ja hedelmät ovat suhteessa edullisempia ja muutenkin kaikki täysjyvähommelit ja sen sellaiset ovat aika kiva juttu. Piste myös Suomelle.

Sää
Toukokuussa 30 astetta lämmintä. Tarvitseeko tätä perustella? No, ehkä avaan kuitenkin vähän: Tämä kevät Taiwanissa on ollut kylmin miesmuistiin, joten helmi- ja maaliskuu olivat melko koleat. Tässä vaiheessa se kuitenkin on jo unohtunut ja ilmojen haltija tarjoaa lämmintä kylliksi (joidenkin mukaan liiaksikin, itse varon visusti valittamasta). Taiwan 1 piste.

Hintataso
Taiwanissa annos ravintolassa (ei hienossa, vaan sellaisessa kuin täällä nyt on) maksaa 2,00 €. Suomessa opiskelijalounas maksaa 2,50 €, eikä valitettavasti yllä herkullisuudessa täkäläiselle tasolle. Taiwanille piste.

Opetuksen taso
Kevään kurssien taso on osittain ihan höpöhöpöä. Osa kursseista, kuten mandariinikiina, on kuitenkin ihan ok, jopa hyviä. Tosin osaan sanoa vain englanninkielisistä kursseista - paikallisilta olen kuullut, että kiinankieliset kurssit ovat huomattavasti vaativampia, ja että kurssit joita vaihtareille tarjotaan ovat aika leppoisia. Oli miten oli, minun puolueellinen mielipiteeni antaa Suomelle pisteen.

Arkielämä
Totuushan on, että arkielämäksi oloani täällä Taiwanissa ei voi hyvällä tahdollakaan kutsua. Toki olen tehnyt kouluhommia, käynyt luennoilla (skipannut vain yhden ja senkin siksi, että olin kuumeessa) ja lukenut tentteihin.
Tämä ”asuntoni” eroaa hotellista siten, että huone siivotaan vain joka toinen viikko, eli välillä siivoamisesta joutuu huolehtimaan itse. Paikallisten opiskelijoiden asumukset ovat huomattavasti vaatimattomammat 20 hengen yhteiskylppäreineen. Ja vaikka tämä huoneeni on mukava ja länkkäritasoinen, niin kyllä meidän oma koti Suomessa on aika paljon kivempi. Olen myös kuullut, että työssäkäyvillä taiwanilaisilla on vuosilomaa kokonainen viikko. Suomi 1.

Ihmiset
Olen tutustunut täällä moniin kivoihin ja hauskoihin ihmisiin, joista vajaaseen kouralliseen tulee varmasti pidettyä yhteyttä myös vaihdon jälkeen. Nyt alkaa silti olla ikävä ystäviä Suomessa (ja vähän muuallakin) eikä ollenkaan harmita, että tavataan jo aika pian. Suomelle piste.


Minun tarkasteluni perusteella Suomi voittaa nippanappa 4-3. Tekstin alla voitte antaa oman äänenne Suomelle tai Taiwanille. Nähtäväksi jää, kumpi teidän mielestänne vetää pitemmän korren. Jos Suomessa ei olisi erästäkin tiettyä tyyppiä, ihanaa perhettä ja läjää rakkaita ystäviä, saattaisin hyvinkin jäädä tänne. Ties vaikka palaisinkin tänne joskus. Oli miten oli, tämän kevään jälkeen olen aikalailla avoimempi ulkomailla asumiselle.

5 kommenttia:

 1. Suomi pinni tässäkin kisassa tappiolta ensin rinnalle ja sitten ohi. Hyvä Suomi.

  VastaaPoista
 2. Kivat ja hyvät perustelut, hienoa kuitenkin, että Suomi lopulta voitti. Hienoa myös avoimuutesi ulkomaita kohtaan - siis matkailu avartaa!!! Otamme Sinut mielellämme aikanaan vastaan tänne koti-Suomeen!
  Hienot kuvat.

  VastaaPoista
 3. Myönnä pois, että Koivu ratkaisi tämänkin kisan rankkareillaan. ;)

  VastaaPoista
 4. Moi, törmäsin blogiisi jonkun muun kiina-bloggarin kommenteista. Ei siis mitään uutta.

  Oman tammikuisen vierailuni perusteella jouduin lahjottaa pisteen Taiwanille vaikka raukka onkin aika häviöllä. Sään suhteen tosin alkaa lämpö riittää jo Pekingissäkin, Taiwania en uskalla ees kuvitella.

  VastaaPoista
 5. Couldn't agree with you more! Ruisleipä <3 <3 <3

  VastaaPoista