torstai 21. huhtikuuta 2011

Filippiinejä, välitenttejä ja sen sellaista

Äh, miten nolon harvoin päivitän blogia! Palasin Filippiineiltä jo reilu viikko sitten ja sen jälkeen olen yrittänyt palata "arkeen". Tällä viikolla arkeen on kuulunut pari välitenttiä, kiinanopiskelua ja tutustumista uusiin kaupunginosiin.

No, aloitetaan Filippiineistä. Lensimme Manilan kautta Puerto Princesaan Palawanin saarelle. Puerto Princesasta matkustimme minibussilla El Nidoon saaren pohjoisosaan. Bussimatka oli karsea kokemus. Pohjalla oli Kentingin vähäuninen spring break -viikonloppu ja sen jälkeen yksi valvottu yö lentokoneissa ja -kentällä. Matka El Nidoon on vain 200 kilometria pitkä, mutta siitä huolimatta sen taittaminen kesti yli kuusi tuntia. Tie oli todella mutkainen ja vain osittain päällystetty. Hommaa ei ollenkaan helpottanut se, ettei kuski varsinaisesti yrittänyt ajaa tasaisesti.

Luonnon puolesta Filippiinit on aivan paratiisimainen paikka - turkoosia vettä, valkoista hiekkaa, trooppisia kaloja. Saaret ovat huikeita korkeita vuoria, jotka ovat yltä päältä vihreän peitossa. Vietimme päivät rannalla tai veneellä saarelta toiselle liikkuen. Söin miljardi mangoa, jotka suli suussa. Mmm..

Hassua, miten nopeasti sitä tottuu toisenlaiseen elintasoon. Filippiineillä ei tarvinnut viettää kovinkaan montaa päivää, tai oikeastaan edes tuntia, kun hassut asiat alkoi tuntua ylellisyydeltä. Jos vessassa oli kunnon wc-istuin, niin kyseessä oli todella korkeatasoinen paikka. Jos vessan saattoi vielä vetää, niin asiat oli todella hyvin. Paperia ei kannattanut edes toivoa, mutta yllättävää kyllä, saippuaa löytyi aina silloin tällöin.

Matkan jäljiltä yllättäen puolet porukasta oli jonkin sortin taudissa. Kävin ensimmäistä kertaa lääkärissä täällä. Terveysasema tässä ihan lähellä on siisti paikka, ei varsinaisesti tee tiukkaa mennä sinne. Mielenkiintoista on se, että lääkäri ottaa potilaat vastaan kyllä erillisessä huoneessa, mutta ovea ei missään vaiheessa suljeta. Siinä sitten käyskentelee hoitajia ja muita potilaita samalla kun lääkäri haastattelee oireista. Suomessa lääkäri olisi kehottanut minua juomaan paljon nesteitä ja lepäämään pari päivää, ehkä määrännyt jotakin yskänlääkettä. Täällä sain mukaani neljää eri lääkettä. Kallista lääkärillä käynti ei ole. Lääkkeineen päivineen koko lysti maksoi kymmenisen euroa.

Tällä viikolla oli välitenttiviikko, mikä minun kohdallani tarkoitti kahta tenttiä. Political science -kurssin tentti oli open book exam, joka oli melko iisi. Sinänsä hauska ajoitus, kun yksi kurssin aiheista on vaalit, joten pääsin vaahtoamaan Suomen uutisista tenttivastauksiin. Opiskelu täällä on aika paljon helpompaa kuin Suomessa. Ikimaailmassa en näin onnettomalla valmistautumisella voisi mennä tenttiin Hankenilla. Pitää varmaan opetella koko opiskelu uudestaan kun palaan kotiin.

Olen harmillisen paljon kökkinyt vain täällä kampuksen läheisyydessä. Viimeisen viikon aikana olen yrittänyt reipastua ja käydä katselemassa kaupunkia myös muilta osin. Tämä on kuulkaas aika kiva paikka tämä Taipei, hyvä yhdistelmä aasialasta ja länsimaista kulttuuria, kannattaa tulla käymään. Taipeihin tutustuminen jää nyt hetkeksi tauolle, koska huomenna lähden viikonlopuksi Tian luokse Kaohsiungiin, Taiwanin toiseksi suurimpaan kaupunkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti