keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Vaihteeksi opiskelua

Myönnettäköön, että olo Taiwanissa on tähän asti ollut osittain lomailua, mutta viimeiset kaksi viikkoa on pitänyt totutella myös opiskeluun. Sain kuin sainkin lukujärjestyksen sellaiseen malliin, että torstai ja perjantai ovat vapaat, joten lomailusta ei tarvitse kokonaan luopua.

Vaikka luennot ovatkin alkuviikosta, riittää koko viikolle töitä. Luentoja ennen on tarkoitus lukea määrätyt luvut kurssikirjoista, mikä on osoittautunut täällä yhtä haasteelliseksi kuin Suomessa. Kurssit kestävät koko kevätlukukauden ja jokaisella kurssilla on yksi kolmen tunnin luento viikossa. Suomessa vastaavat kurssit suoritetaan seitsemässä viikossa. Tahti täällä on siis verk-kai-nen.

Englanninkielinen kurssitarjonta on melko suppea, ja monet kursseista on sellaisia, jotka kävin ensimmäisenä vuotena Hankenilla. Löysin kuitenkin tarpeeksi monta kurssia, ja vielä sellaisia, jotka sopivat tutkintooni jotakuinkin hyvin. Ainakin osittain.

Yksi kevään kursseista on Political Science, joka on vähän niin kuin lukion yhteiskuntaopin kurssi ja siinä mielessä sisällöltään köykäinen, mutta toisaalta on mielenkiintoista kuulla paikallisia näkemyksiä yhteiskunnasta ja politiikasta. Ensimmäisellä luennolla katsoimme Taiwanin 1900-luvun historiaan perustuvan ö-luokan elokuvan, jota tähditti Dawson's Creekin Dawson. Kurssilla on hauskaa olla suomalaisena, koska Pohjoismaiden poliittista systeemiä ja yhteiskuntaa pidetään suuressa arvossa täällä(kin). Olin tosi otettu, kun professori totesi luokan olevan onnekas, kun joukossa on suomalainen opiskelija!


Kevään ehdottomasti kiinnostavin kurssi on mandariinikiina, jonka opiskelu on melko intensiivistä. Kiinaa on kuusi tuntia viikossa, eli kolme tuntia kahtena päivänä. Kolmen tunnin setti on aika tuhti paketti, varsinkin kun se on iltapäivällä klo 15-18, mutta voi pojat se on hauskaa! Kurssiin sisältyy kirjoittamista, lukemista ja puhumista. Puhuminen on suht helppo omaksua, kirjoittaminen luonnistuu kopioimalla merkit kirjasta, mutta lukeminen, huh huh! Ryhmät ovat pienet, opetus on todella interaktiivista ja opettaja on huumorintajuinen tapaus. Kuvassa näyte meikämandoliinin harakanvarpaista. Osaan tervehtiä, esitellä itseni, puhua säästä ja jopa sanoa "Luke, wo shi nide baba." :D

3 kommenttia:

 1. Vika lause on Star Wars:ista. Mitä se tarkoittaa?
  t. Jouni

  VastaaPoista
 2. Oikein arvanneiden kesken arvotaan yllätyspaketti Taiwanista.

  VastaaPoista
 3. "Luke, I am Your Father" ;-)

  t. Star Wars-Mikko

  VastaaPoista