tiistai 15. helmikuuta 2011

Se on menoa nyt!

Nyt koitti ensimmäisen varsinaisen matkablogikirjoituksen aika. Tällä hetkellä istun lentokoneessa jossakin Tukholman ja Pekingin välillä. Perillä Taipeissa meikämandoliinin pitäisi olla puolilta päivin Suomen aikaa. Aikaero on kuusi tuntia, joten Taiwanissa on saapuessani jo melkein ilta.

Tosi jännittävää, että vaihtokevät on nyt käsillä. Olen jo nelisen kuukautta tiennyt lähteväni, eli minulla on ollut hyvää aikaa valmistautua, mutta...

Pakkaamisen jätin tietysti viimeiselle päivälle, joten saa nähdä, mitä kaikkea on unohtunut kotiin. Hetken aikaa mietin, helpottaisiko rakas, nukkavieru Pupu koti-ikävää toisella puolella maailmaa. Päätin, että on turvallisinta jättää Pupu kotiin, kun se ei ole ottanut mitään rokotteita vuosikausiin, eikä sillä ole viisumiakaan.


Tässä odotuksia ja käsityksiä:
  • Ruoka on hyvää ja edullista. Saari kun tuo Taiwan on, suuressa osassa ovat merenelävät (nam). Buddhalaisuus taas vaikuttaa osaltaan siten, että kasvisruokaa on tarjolla paljon (slurps).
  • Taiwanilaiset ovat avoimia ja ystävällisiä länkkärivieraita kohtaan.
  • Sää on vaihtelevaa, aina pitää kantaa mukana sekä sateenvarjoa että aurinkolaseja.
  • Facebook toimii Taiwanissa - HUH!!

Kerron lisää, kunhan pääsen perille. Nyt olen pelkkien mielikuvien varassa. Jännittävää nähdä, kuinka hyvin tahi huonosti ne vastaavat todellisuutta.

Vähän meinaa olla sellainen bon voyage -fiilis. :)

Hanna

ps. Hyvää ystävänpäivää ja kiitos kaikille matkaanlähettäjille perjantaisista juhlista.

1 kommentti:

  1. I am so terrified to leave a comment here cuz I read nothing. lol

    But welcome to Taiwan Hanna!
    See you officially tmr <3

    VastaaPoista