torstai 17. helmikuuta 2011

Ensiraapaisu

No niin, täällä ollaan. Saavuin Taipeihin noin 20 tunnin matkustamisen jälkeen. Matka meni melko kivuttomasti, kiitos läppärin ja Gilmoren tytöt -dvd-boxin. Jetlagia ei oikein ehtinyt tulla, koska vedin suunnilleen samoilla silmillä noin 36 tuntia. Uni tuli siis melko helposti. Oikealla kuva lukaalistani, joka on toistaiseksi melko askeettinen. Täkäläiseen tasoon nähden huone on kuitenkin huippuluokkaa ja täyttää kaikki länkkärivaatimukset - on ilmastointi, oma kylpyhuone, jääkaappi ja jopa parveke! Talo on vastavalmistunut ja taidan olla huoneen ensimmäinen asukas. Tämän vaihtoehtona olisi ollut suunnilleen samankokoinen huone 4-6 muun asukkaan kanssa, yhteinen kylpyhuone kymmenien ihmisten kanssa, ei lämmitystä, eikä varsinkaan parveketta.

Tänään meillä oli orientation day. Olin valmistautunut puuduttaviin kalvosulkeisiin ja faktoihin faktojen perään. Tarjolla oli kuitenkin jotakin muuta, sillä paikalliset opiskelijat (student ambassadors) olivat panneet parastaan. Näin noin satamiljoona tahattoman hauskaa, liikuttavaa ja ei niin informatiivista videopätkää. Suosikkini oli ala-astehenkinen näytelmä asuntolasäännöistä.

Varsinainen opiskelu alkaa ensi viikolla. Kiinankielenopinnot alkavat vasta maaliskuun alussa. Lukujärjestykseeni kuuluu kuusi tuntia mandariinikiinaa ja 12 tuntia kauppatieteitä viikossa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että minulla on luentoja vain maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin, joten aikaa pitäisi jäädä myös matkusteluun.

Kevään ykköstavoite (tai ainakin yksi niistä) on oppia kiinaa niin hyvin kuin vain neljässä kuukaudessa voi oppia. Niinpä ilmoittauduin reippaana tyttönä myöskin pikakurssille, jolla paikalliset opiskelijat opettavat fraaseja, jotka helpottavat käytännön elämää; ruoantilausasioita, hinnan kysymistä ja sen sellaista. Söin eilen nuudeleita, tofua ja jotakin, josta en oikein tiedä, mitä se oli. Se saattoi olla jauhelihaa, mutta voi olla myös soijarouhetta tai jonkin eläimen suolta. Opit tulevat siis tarpeeseen.

1 kommentti:

  1. Jee, kuvia! Ihanan näköistä! Kai käyt aamulenkillä tolla radalla aina?

    VastaaPoista